Whatsapp’da Son Görülme Nasıl Gizlenir

Bilim & Teknoloji

1140 yorum

Whatsapp’da Son Görülme Nasıl Gizlenir

Whatsapp da son görülme zamanını kişisel sebeplerden dolayı gizlemek ya da başkalarının görmemesi için kapatmak için yapmanız gerekenler…

Akıllı telefonlardaki artışla beraber artan mesajlaşma ve doküman paylaşımı programları arasında, son zamanların en trend uygulaması olan Whatsapp, internet üzerinden karşılıklı yazışma ve bilgi gönderme programıdır. Bu programı kullanmak için akıllı telefonunuzda internet bağlantısı olması ve arkadaşlarınızın telefonunda da bu programın yüklü olması gerekir. Böylece sınırsız mesajlaşma, fotoğraf ve video gönderme imkânına sahip olabiliyorsunuz.

Whatsapp kullanılırken son görülme zamanı okundu bilgisi karşınızdaki kişilerce de görülebilmektedir. Kullanıcıların en çok sorduğu sorulardan birisi bu son görülme zamanının ve okundu bilgisinin nasıl kapatılacağı yönündedir. Gizlilikten hoşlanan ve bu özellikleri kapatmak isteyen kişiler, programdaki yönergeleri takip ederek kolayca bilgilerini gizleyebilirler.

  1. Aşama: Uygulamayı açtığınızda sağ üst köşede bulunan alt alta üç nokta simgesine tıklayarak yenile, durumlar ve ayarlar menüsüne ulaşırsınız. Bu menüden ayarları seçin.
  2. Aşama:Ayarlar menüsüne tıkladığınızda hesap ayarları menüsüne gelirsiniz. Buradaki hesap ayarları simgesine tıklayın.
  3. Aşama:Daha sonra gizlilik menüsüne girdiğinizde son görülme, profil fotoğrafı, durum, engellenen kişiler gibi menülerle karşılaşıyorsunuz. Eğer herhangi bir değişiklik yapmamışsanız bu bölümse herkes yazar ve bu, profil fotoğrafınızın, son görülme zamanının herkes tarafından görüldüğünü ifade eder. Bu menü sayesinde profilinizi istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Yine okundu bilgisi tikli olarak görülüyorsa bu menüden yine bu özelliği de kapatabilirsiniz.
  4. Aşama:gerekli değişikliği yapmak için istediğiniz bölüme tıklayarak herkeskişilerim ve hiç kimse seçeneklerinden birisini seçin. Eğer son görülme özelliğini kapatmak istiyorsanız bu bölümde hiç kimse ifadesini seçip menüye tekrar dönmeniz yeterli olacaktır.

Son görülme ve okundu bilgisini kapattığınızda otomatik olarak program arkadaşlarınızın ve diğer kişilerin bu bilgilerini de görmenizi engellemektedir. Yani gizlilik isteyen kişiler başkalarının da durumlarını görememekte ve okundu iletisi alamamaktadır. Whatsapp böylece bilgilerini paylaşmak istemeyen kişilere farklı bilgileri de göstermeyerek kendince bir gizlilik işlemi gerçekleştirmiş oluyor. İnternette whatsdog adı verilen bir uygulama siz bilgilerinizi kapatsanız bile arkadaşlarınızın son görülme ve okundu bilgilerini görmenize olanak tanıyor.

YORUM GÖNDER